دانلود ترجمه کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون فارسی

  • از

دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون

دانلود کتاب

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون ترجمه فارسی رایگان کامل به زبان فارسی فرمت پی دی اف pdf شامل تمام فصول به صورت تایپ شده communication systems carlson book pdf سیستم های ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ممکن است در سیستم اعداد دودویی بیان شوند. سایر عناصر گسسته، از جمله ارقام و کاراکترهای الفبا، به صورت کدهای دودویی نمایش داده می شوند. مدارهای دیجیتال که به آن دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون مدارهای منطقی نیز گفته می شود، داده ها را با استفاده از عناصر منطقی دودویی (گیت های منطقی) با استفاده از سیگنال های دودویی پردازش می کنند. مقادیر در عناصر ذخیره سازی دودویی (دو ارزشی) (فلیپ فلاپ) ذخیره می شوند. هدف این فصل معرفی مفاهیم مختلف دودویی به عنوان چارچوبی برای مطالعه بیش تر در فصل های بعدی است.
2.1 اعداد دودویی
یک عدد مانند 7392 مقداری برابر با 7 هزارگان، به اضافه 3 صدگان، به اضافه 9 دهگان، به اضافه 2 یکان را نشان می دهد. هزارگان، صدگان و غیره، توان های 10 هستند که با توجه به موقعیت ضرایب (نمادها) در عدد مشخص می شوند. به طور دقیق تر، 7392 یک نماد کوتاه برای آن چه باید به صورت زیر نوشته شود است

 

دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون

دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون

با این حال، قرارداد این است که فقط ضرایب عددی را بنویسیم و با توجه به موقعیت آن ها، توان های لازم 10 را با افزایش توان از راست به چپ به دست آوریم. به طور کلی، یک عدد با نقطه ممیزی با یک سری ضرایب نشان داده می شود:

ضرایب a_j هر یک از 10 رقم (0,1,2,⋯,9) هستند و مقدار زیرنویس j مقدار مکانی و در نتیجه توان 10 را می دهد که ضریب باید در آن ضرب شود. بنابراین، عدد دهدهی قبلی را می توان به صورت زیر بیان کرد

با a_3 = 7، a_2 = 3، a_1 = 9، و a_0 = 2.
سیستم اعداد دارای مبنا یا پایه 10 است زیرا از 10 رقم استفاده می کند و ضرایب در توان های 10 ضرب می شوند. سیستم دودویی یک سیستم اعداد متفاوت است. ضرایب سیستم اعداد دودویی فقط دو مقدار ممکن دارند: 0 و 1. هر ضریب دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون در توانی از مبنا ضرب می شود، به عنوان مثال، 2^j، و نتایج برای بدست آوردن معادل عدد اضافه می شود. نقطه مبنا (به عنوان مثال، نقطه اعشار هنگامی که مبنای 10 است) توان های مثبت 10 را از توان های منفی 10 متمایز می کند. برای مثال، معادل عدد دودویی 11010.11 برابر با 26.75 است، همان طور که از ضرب ضرایب در توان هایی ار 2 نشان داده شده است:

سیستم های اعداد مختلف بسیاری وجود دارد. به طور کلی، عددی که در یک سیستم مبنای r بیان می شود دارای ضرایب ضرب در توان های r است:

مقدار ضرایب a_j از 0 تا r – 1 متغیر است. برای تمایز بین اعداد با مبناهای مختلف، ضرایب را در پرانتز قرار می دهیم و زیرنویسی برابر با مبنای استفاده شده می نویسیم (به جز گاهی اوقات برای اعداد ، که در آن محتوا مشخص می کند که مبنای ده است). یک مثال از یک عدد مبنای 5 عبارت است از

مقادیر ضرایب مبنای 5 فقط می تواند 0، 1، 2، 3، و 4 باشد. سیستم اعداد یک سیستم مبنای 8 است که دارای هشت رقم است: 0، 1، 2، 3، 4، 5، 6، 7. یک مثال از یک عدد 127.4 است. برای تعیین مقدار معادل آن، عدد را در یک سری توانی با مبنای 8 بسط می دهیم

توجه داشته باشید که ارقام 8 و 9 نمی توانند در یک عدد ظاهر شوند.
مرسوم است که زمانی که مبنای عدد کمتر از 10 باشد، r رقم مورد نیاز برای ضرایب را از سیستم قرض می گیرند. زمانی که مبنای عدد بزرگ تر از 10 باشد از حروف الفبا برای تکمیل 10 رقم استفاده می شود. به عنوان مثال، در سیستم اعداد (مبنای 16)، 10 رقم اول از سیستم قرض گرفته شده است. حروف A، B، C، D، E و F به ترتیب برای ارقام 10، 11، 12، 13، 14 و 15 استفاده می شود. نمونه ای از یک عدد عبارت است از

سیستم هگزا  معمولا توسط طراحان برای نمایش رشته های طولانی بیت ها در آدرس ها، دستورالعمل ها و داده ها در سیستم های دیجیتال استفاده می شود. به عنوان مثال، B65F برای نشان دادن 1011011001010000 استفاده می شود.
همان طور که قبلاً ذکر شد، ارقام در یک عدد دودویی بیت نامیده می شوند. هنگامی که یک بیت برابر با 0 است، در طول تبدیل تاثیری در جمع ندارد. بنابراین، تبدیل از دودویی به را می توان تنها با جمع اعداد با توان دو متناظر با بیت که برابر با 1 هستند به دست آورد.

چهار عدد 1 در عدد دودویی وجود دارد. عدد مربوط به مجموع چهار توان دو است. صفر و 24 عدد اول به دست آمده از 2 به توان n در جدول 1.1 آمده است. در کار کامپیوتری، 210 به عنوان K (کیلو)، 220 به عنوان M (مگا)، 230 به عنوان G (گیگا) و 240 به عنوان T (ترا) شناخته می شود. بنابراین، 4K = 212 = 4096 و 16M = 224 = 16777216. ظرفیت کامپیوتر معمولا بر حسب بایت داده می شود. یک بایت برابر با هشت بیت است
و می تواند یک کاراکتر صفحه کلید را در خود جای دهد (یعنی نشان دهنده کد). یک هارد دیسک کامپیوتر با چهار گیگابایت فضای ذخیره سازی دارای ظرفیت 4G = 232 بایت (تقریباً 4 میلیارد بایت) است. یک دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون 1024 گیگابایت است، تقریباً 1 تریلیون بایت.
عملیات حسابی با اعداد در مبنای r از قوانین مشابهی برای اعداد پیروی می کند. وقتی از مبنایی غیر از مبنای آشنای 10 استفاده می شود، باید مراقب بود که فقط از اعداد r مجاز استفاده کرد. نمونه هایی از جمع، تفریق و ضرب دو عدد دودویی به شرح زیر است:

 

 

دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون به زبان فارسی

 

 

مجموع دو عدد دودویی با همان قوانین محاسبه می‌شود، با این تفاوت که ارقام حاصل از مجموع در هر موقعیت معنی دار می‌تواند فقط 0 یا 1 باشد. هر رقم نقلی که در یک موقعیت معنی دار معین به دست می آید توسط جفت ارقام یک موقعیت معنی دار بالاتر استفاده می شود. قوانین همچنان مانند سیستم است، با این تفاوت که قرض گرفتن در یک موقعیت معنی دار معین، 2 را به یک رقم منه اضافه می-کند. (یک قرض در سیستم ، 10 را به یک رقم منه اضافه می کند.) ضرب ساده است: ارقام ضرب همیشه 1 یا 0 هستند. بنابراین، حاصلضرب های جزئی یا با یک کپی شیفت داده شده (سمت چپ) مضروب یا 0 برابر هستند.

3.1 تبدیل های مبنای عدد
اگر اعداد در مبنای متفاوت دارای نمایش یکسان باشند، به نمایش های یک عدد در یک مبنای متفاوت، معادل گفته می شود. به عنوان مثال، 8(0011) و 2(1001) معادل هستند—هر دو دارای مقدار 9 هستند. تبدیل یک عدد در مبنای r به با بسط عدد در یک سری توانی و اضافه کردن تمام عبارت ها همان طور که قبلا نشان داده شده است انجام می شود. اکنون یک روش کلی برای عملیات دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون یعنی تبدیل یک عدد  به عددی در مبنای r ارائه می کنیم. اگر عدد شامل یک نقطه مبنا باشد، لازم است عدد را به یک قسمت صحیح و یک قسمت کسری جدا کنیم، زیرا هر قسمت باید به طور متفاوتی تبدیل شود. تبدیل یک عدد صحیح به عددی در مبنای r با تقسیم عدد و همه ضرایب متوالی بر r و جمع باقیمانده انجام می شود. این روش به بهترین وجه با مثال نشان داده شده است.
مثال 1.1
عدد  41 را به دودویی تبدیل کنید. ابتدا 41 بر 2 تقسیم می شود تا یک خارج قسمت صحیح 20 و باقیمانده 1/2 بدست آید. سپس خارج قسمت دوباره بر 2 تقسیم می شود تا یک خارج قسمت جدید و باقیمانده بدست آید. این فرآیند تا زمانی ادامه می یابد که خارج صحیح به 0 تبدیل شود. ضرایب عدد دودویی مورد نظر از باقی مانده ها به صورت زیر بدست می آید:

 

 

 

 

 

تبدیل اعداد صحیح به هر سیستم مبنایr مشابه این مثال است، با این تفاوت که تقسیم به جای 2 با r انجام می شود.
مثال 2.1
عدد 153 را به تبدیل کنید. مبنای r مورد نیاز 8 است. ابتدا 153 بر 8 تقسیم می شود تا یک عدد صحیح 19 و باقیمانده 1 به دست آید. سپس 19 بر 8 تقسیم می شود تا یک عدد صحیح 2 و باقیمانده 3 بدست آید. در نهایت با تقسیم 2 بر 8 یک خارج قسمت 0 و باقیمانده 2 بدست می آید. این فرآیند را می توان به راحتی مانند زیر به صورت دستی انجام داد:

تبدیل عدد کسری به دودویی با روشی مشابه روشی که برای اعداد صحیح استفاده می شود انجام می-شود. با این حال، به جای تقسیم از ضرب استفاده می شود و اعداد صحیح به جای باقی مانده جمع می شوند. باز هم، روش به بهترین شکل با مثال توضیح داده می شود.
مثال 3.1
10(0.6875) را به دودویی تبدیل کنید. ابتدا 0.6875 در 2 ضرب می شود تا یک عدد صحیح و یک قسمت کسری بدست آید. سپس کسر جدید در 2 ضرب می شود تا یک عدد صحیح و یک کسر جدید به دست آید. این روند تا زمانی ادامه می یابد که کسر به 0 تبدیل شود یا تا زمانی که تعداد ارقام دقت کافی داشته باشد. ضرایب عدد دودویی از اعداد صحیح به صورت زیر بدست می آید:

 

بنابراین جواب عبارت است از

برای تبدیل کسر به عددی که در مبنای r بیان می شود، از روش مشابهی استفاده می شود. با این حال، به جای 2 در r ضرب می شود، و ضرایب یافت شده از اعداد صحیح ممکن است به جای 0 و 1 از 0 تا r – 1 متغیر باشد.
مثال 4.1
10(0.513) را به عدد  تبدیل کنید.

پاسخ، هفت رقم معنی دار، از قسمت صحیح ضرب ها بدست می آید:

تبدیل اعداد با هر دو قسمت صحیح و کسری با تبدیل عدد صحیح و کسر به صورت جداگانه و سپس ترکیب دو پاسخ انجام می شود. با استفاده از نتایج مثال های 1.1 و 3.1 مورد زیر را به دست می آوریم

دودویی شروع شده و به سمت چپ و راست انجام می شود. سپس رقم مربوطه به هر گروه اختصاص داده می شود. مثال زیر این روش را نشان می دهد:

 

 

دانلود رایگان کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون

 

تبدیل از دودویی به مشابه است، با این تفاوت که عدد دودویی به گروه های چهار رقمی تقسیم می شود:

رقم هگزا مربوطه برای هر گروه از ارقام دودویی به راحتی از مقادیر فهرست شده در جدول 2.1 به خاطر سپرده می شود.
تبدیل از یا به دودویی با معکوس کردن روش قبلی انجام می شود. هر رقم  به معادل دودویی سه رقمی خود تبدیل می شود. به طور مشابه، هر رقم هگزا به معادل دودویی چهار رقمی خود تبدیل می شود. این روش در مثال های زیر نشان داده شده است:

کار کردن با اعداد دودویی دشوار است زیرا به سه یا چهار برابر ارقام معادل دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون خود نیاز دارند. به عنوان مثال، عدد دودویی معادل 4095 دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون است. با این حال، رایانه های دیجیتال از اعداد دودویی استفاده می کنند و گاهی اوقات لازم است که اپراتور یا کاربر انسانی به وسیله چنین اعدادی مستقیماً با دستگاه ارتباط برقرار کند. یکی از طرح‌هایی که سیستم دودویی را در رایانه حفظ می‌کند، اما تعداد ارقامی را که انسان باید در نظر بگیرد، کاهش می‌دهد، از بین اعداد دودویی و سیستم یا دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون استفاده می‌کند. دانلود رایگان کتاب مدیریت استراتژیک فرد آر دیوید pdf، انسان به اعداد یا فکر می کند و در مواقعی که ارتباط مستقیم با دستگاه لازم است، تبدیل مورد نیاز را با بازرسی انجام می دهد. بنابراین، عدد دودویی دارای 12 رقم است و به صورت به صورت 7777 (4 رقم) یا در به صورت FFF (3 رقم) بیان می شود. در طول ارتباط بین افراد (درباره اعداد دودویی در رایانه)، نمایش اکال یا هگزا مطلوب‌تر است، زیرا می‌توان آن را با یک سوم یا یک چهارم تعداد ارقام مورد نیاز برای عدد دودویی معادل، به صورت فشرده‌تر بیان کرد. بنابراین، بیش تر کامپیوتر از اعداد  یا  برای تعیین مقادیر دودویی استفاده می‌کنند. بین آن ها دلخواه است، اگرچه هگزادسیمال تمایل به پیروزی دارد، زیرا می تواند یک بایت با دو رقم را نشان دهد.
5.1 مکمل های اعداد
مکمل ها در رایانه های دیجیتال برای ساده کردن عملیات دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون و برای دستکاری منطقی استفاده می شوند. ساده کردن عملیات منجر به مدارهای ساده تر و کم هزینه تر برای اجرای عملیات می شود. دو نوع مکمل برای هر سیستم مبنای r وجود دارد: مکمل مبنا و مکمل مبنای کاهش یافته. اولی به عنوان مکمل r و دومی به عنوان مکمل (r-1) شناخته می شود. هنگامی که مقدار مبنای r در نام جایگزین می شود، این دو نوع به عنوان مکمل 2 و مکمل 1 برای اعداد دودویی و مکمل 10 و مکمل 9 برای اعداد نامیده می شوند.
مکمل مبنای کاهش یافته
با توجه به یک عدد N در مبنای r که دارای n رقم است، مکمل r-1 عدد N، یعنی دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون مبنای کاهش یافته آن، به صورت (r^n – 1) – N تعریف می شود. برای اعداد ، r = 10 و r – 1 = 9، پس مکمل 9 عدد N عبارت است از (〖10〗^n – 1) – N. در این مورد، 〖10〗^n عددی را نشان می دهد که از یک 1 منفرد و به دنبال آن چند 0 تشکیل شده است. 〖10〗^n – 1 عددی است که با n تا 9 نشان داده می شود. به عنوان مثال، اگر n = 4 باشد، داریم: 〖10〗^4=10000 و 〖10〗^4-1=9999. به این ترتیب، مکمل 9 یک عدد با تفریق هر رقم از 9 به دست می‌آید. در این جا چند مثال عددی آورده شده است:

 

دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون ترجمه فارسی

دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون ترجمه فارسی

مکمل 1 N ، (2^n – 1) – N است. باز هم، 2^n با یک عدد دودویی که از یک 1 و به دنبال آن n تا 0 تشکیل شده است نشان داده می شود. 2^n – 1 یک عدد دودویی است که با n تا 1 نمایش داده می شود. برای مثال، اگر n = 4 باشد، داریم 2^4=(10000)_2 و 2^4-1=(1111)_2. بنابراین، مکمل 1 یک عدد دودویی با تفریق هر رقم از 1 به دست می آید. با این حال، هنگام تفریق ارقام دودویی از 1، می توانیم 1 – 0 = 1 یا 1 – 1 = 0 داشته باشیم، که باعث می شود بیت، به ترتیب از 0 به 1 یا از 1 به 0 تغییر کند. بنابراین، مکمل 1 یک عدد دودویی با تغییر 1 به 0 و 0 به 1 تشکیل می شود. در زیر چند نمونه عددی آورده شده است:

مکمل r یک عدد n رقمی N در مبنای r به صورت  تعریف می شود. در مقایسه با مکمل (r – 1)، توجه می کنیم که مکمل r با اضافه کردن 1 به مکمل r-1 به دست می آید،  بنابراین، مکمل 10 عدد 2389، 7610 + 1 = 7611 است و با اضافه کردن 1 به مقدار مکمل 9 به دست می آید. مکمل 2 از 101100 دودویی 010011 + 1 = 010100 است و با افزودن 1 به مقدار مکمل 1 به دست می آید.
از آن جایی که 10 عددی است که با 1 و به دنبال آن n تا 0 نمایش داده می شود، 〖10〗^n – N، که مکمل 10 عدد N است، می تواند با بدون تغییر باقی گذاشتن تمام 0 های کم ارزش، و کم کردن اولین رقم در جایگاه کم ارزش از 10، و کم کردن تمام ارقام موجود در جایگاه با ارزش بالاتر از 9 تشکیل شود. بنابراین،
مکمل 10 عدد 012398، 987602 است
و
مکمل 10 عدد 246700، 753300 است
مکمل 10 عدد اول با کم کردن 8 از 10 در جایگاه با ارزش و تفریق سایر ارقام از 9 به دست می آید. مکمل 10 عدد دوم با بدون تغییر ماندن دو 0 کم ارزش، کم کردن 7 از 10 و کم کردن سه رقم دیگر از 9 به دست می آید.
به طور مشابه، مکمل 2 را می توان با بدون تغییر باقی گذاشتن تمام 0 های در جایگاه کم ارزش و اولین 1 و جایگزینی 1 با با 1 در تمام ارقام موجود در جایگاه با ارزش بالاتر دیگر تشکیل داد. مثلا،
مکمل 2 عدد 1101100، 0010100 است
و
مکمل 2 عدد 0110111، 1001001 است
مکمل 2 عدد اول با بدون تغییر ماندن دو 0 موجود در جایگاه کم ارزش و اولین 1 و سپس جایگزینی 1 با 0 و 0 با 1 در چهار رقم دیگر به دست می آید. مکمل 2 عدد دوم با بدون تغییر باقی گذاشتن 1 موجود در جایگاه با کم ارزش و مکمل کردن تمام ارقام دیگر به دست می آید.
در تعاریف قبلی فرض بر دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون بود که اعداد نقطه ممیزی ندارند. اگر عدد اصلی N حاوی یک نقطه ممیزی باشد، نقطه باید به طور موقت حذف شود تا مکمل r یا (r-1) تشکیل شود. سپس نقطه ممیزی به عدد مکمل شده در همان موقعیت نسبی قرار داده می شود. هم چنین قابل ذکر است که مکمل مکمل یک عدد یعنی دوبار مکمل گرفتن از یک عدد باعث می شود به همان عدد اولیه خود برسیم. برای مشاهده این رابطه، توجه داشته باشید که مکمل r  است، بنابراین مکمل مکمل آن، و

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون

دانلود کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون

URL: https://pdf-ketab.ir/download/pdf/book/communication-systems/

نویسنده: saman

امتیازدهی ویرایشگر:
4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *